Bart De Bleeckere

Naar het schijnt, kon ik als baby al serieus een keel opzetten.  Op de lagere school werd dat ' geluid ' wat bijgeschaafd en begon ik het zingen steeds leuker te vinden.
Ik deed mee aan een aantal vroegere fameuze zangwedstrijden, die qua resultaat zo bevielen dat ik me uiteindelijk in 1992 inschreef voor deelname aan de Soundmixshow op VTM.
Die deelname resulteerde in een jaartje optreden als backing- en leadzanger bij de toen wereldvermaarde LSP-band, onder leiding van Firmin Timmermans.  Optreden met de crème de la crème van de toenmalige muziekscene in Vlaanderen deed me verlangen naar meer.  Met enkele bevriende muzikanten werd een eerste coverband ( later uitgegroeid tot Rewind ) opgericht.  Met dat bandje maken we ondertussen al meer dan 20 jaar diverse podia in binnen- en buitenland onveilig.
Doorheen de jaren was ik ook ( gast ) zanger bij diverse andere bands : De Laaglanders, Mojo, de Belgian Rock Tribute-band, … en deed ik ook wat studiowerk.
Een zang of muzikale opleiding heb ik nooit gevolgd, maar blijkbaar zit dat zingen in mijn hele lijf en leden. Live performen is dan ook nog steeds het liefste wat ik doe.
Bij Wolfgang vind ik nu een stel gelijkgezinde, enthousiaste muzikanten die van elke optreden een feestje willen maken. Daarbij word ik ook nog eens omringd door 3 fantastische zangeressen. 
Wat wil je - als zanger - nog meer ...  Mijn lijflied ‘ Let me entertain you ’

Sarah Van de Cappelle

Ik zing al heel mijn leven; onder de douche, op de fiets, in de keuken en op het werk.  Na heel wat gelegenheidskoortjes - en ook weleens een karaoke- avond hier en daar - besloot ik op 18-jarige leeftijd mijn stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren bij een echte band : Wolfgang.
Ik ben er gebleven sindsdien😉

Qua muzikale roots & background kan ik daarnaast ook terugkijken op enkele jaren notenleer.  Ik speelde ook dwarsfluit bij de harmonie van Koolkerke en zelfs enkele weken trommelen werden er uitgetest.
Mijn grootste liefde bleef ' zingen ' en dat is het nog steeds.  
Gudrun & Machteld Van Hauwaert

Muziek kregen we mee van in de wieg.   Onze ouders speelden zelf in verschillende muziekgroepen; muziek was dus een vast gegeven in huis.  Samen met onze  derde zus werd er altijd gezongen aan de afwas of op de fiets naar school.  Ook op familiefeesten werd er veelal een "perfomance" gegeven.  We zorgden ook voor het muzikaal opfleuren van verschillende trouwmissen.

We gingen naar de muziekschool te Knokke en volgden er notenleer en instrument.  Machteld volgde pianoles en Gudrun leerde tuba.  We speelden beiden 15 jaar in de Koninklijke fanfare Sint Cecilia Steenbrugge, Machteld trommel en slagwerk, Gudrun trommel en tuba.

In 2008 - toen Wolfgang zijn 10e verjaardag vierde - kwam Wilfried vragen of we geen zin hadden om de band te vervoegen als backing vocals.  Ondertussen nemen we nog steeds de backings voor onze rekening maar voor de lead zijn we zeker ook te vinden. 

Mobirise

Links

Follow us on social media

AI Website Generator